Eid assortiment

Eid assortiment

Het suikerfeest wordt Ied-ul-Fitr genoemd. Dit feest is de beloning voor het volhouden van de ramadan. Het duurt drie dagen en wordt gevierd met lekker eten en familie. Moslims doen mooie kleren aan en gaan naar de moskee voor een gezamenlijk gebed. Vaak doen ze tijdens deze dagen een goede daad, bijvoorbeeld voedsel geven aan arme mensen. Voor deze 3 dagen vol zoetigheid hebben ze een maand lang gevast in de maand Ramadan. Hieronder meer over.

Ramadan

De ramadan is een speciale maand in de islamitische kalender. Tijdens deze maand, die 30 dagen duurt, vasten veel moslims tussen zonsopkomst en zonsondergang. Waarom doen moslims dat?

Waarom vasten moslims tijdens de ramadan?

Ramadan gaat niet alleen over niet eten en drinken, maar juist vooral over het achterliggende idee. Moslims vechten door te vasten namelijk tegen hun zwakheden en werken aan hun zelfdiscipline. Dit betekent dat zij leren om zichzelf te beheersen. Op deze manier bedanken zij Allah voor alles wat hij gegeven heeft.

Wanneer is de ramadan?

Ramadan is de negende maand van de islamitische kalender. Deze loopt niet gelijk aan de westerse kalender. De ramadan schuift daardoor elk jaar 11 of 12 dagen naar voren. Dit jaar is de ramadan in april en mei, maar in 2024 (over 4 jaar) valt de ramadan bijvoorbeeld in maart. De vastenperiode begint dus elk jaar iets vroeger. In de zomer duurt het vasten elke dag veel langer dan in de winter, omdat de periode afhangt van zonsopkomst en zonsondergang.

Tips tijdens ramadan:

  1. Drink voor zonsopgang veel water, zo kom je de dag beter door!
  2. Eet gezond, niet te veel en niet te snel
  3. Verspil niet te veel energie, dus doe lekker rustig aan.
  4. Ga wat doen, maar kijk geen televisie (want dan heb je meer zin in eten)

1 Reactie

  1. Oh my goodness! Amazing article dude! Many thanks, However I am encountering troubles with your RSS. Carly Maxwell Straub

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *